Over ons

Missie
Columbus Innovation Group staat voor het beantwoorden van vraagstukken om tot betere keuzes/adviezen en ontwerpen te komen welke worden gevormd tot een voor u als opdrachtgever innovatief, optimaal, duurzame en kosten effectieve oplossing. Columbus Innovation Group is een jong bedrijf opgericht vanuit kennis, kunde en ervaring door met een samengesteld team vanuit de flexibele schil van ervaren specialisten, uit ons uitgebreide netwerk, het best mogelijke projectteam samen te stellen om u als opdrachtgever te ontzorgen.


Ing. Ben Bisseling is zijn loopbaan begonnen als Elektrotechnicus bij de afdeling beheer en onderhoud bij het dan juist opgerichte Zuiveringsschap Oostelijk Gelderland. Gedurende de jaren bij het ZOG heeft hij zich in de avonduren verder kunnen ontwikkelen door achtereenvolgend de studies Elektrotechniek, Werktuigbouw en Meet & Regeltechniek aan de Pedagogische Technische Hogeschool (PTH) in Enschede te volgen. In de tijd bij het ZOG werden door hem en zijn team RWZI’s en gemalen in eigen beheer vergaand geautomatiseerd en bestaande zuiveringsprocessen geoptimaliseerd... Lees verder

Tevens werden in die tijd lokale zuiveringen vervangen door grote centraal gelegen RWZI’s. Bij de bouw van deze RWZI’s en bij de aanleg van de Afvalwater transportsystemen maakte hij onderdeel uit van de nieuwbouwteams. Na een periode van 18 jaar maakte hij de overstap naar RoyalHaskoning, voor het opzetten van een afdeling Afvalwaterbehandeling. Deze afdeling groeide uit naar een team van 70 mensen, waarmee zowel nationaal als internationaal 44 RWZI’s en 60 Afvalwatertransport systemen, ontworpen en gerealiseerd zijn. Hij heeft gedurende zijn loopbaan bij RoyalHakoning 3 patenten op zijn naam verkregen, één voor het anaerobe behandelen van afvalwater MUASB®, één voor het vergisten van communaal slib of mest COLUMBUS® en het Sordino® concept het omzetten van geluid in thermische energie. Na een loopbaan van 21 jaar bij RoyalHaskoning werd vanuit zijn functie als Director Innovation & Business development de overstap gemaakt naar een eigen adviesbureau Columbus Innovation Concepts, welke inmiddels is uitgegroeid naar de Columbus Innovation Group.

Dr. Ir. Jeroen Hulsbeek is een bedreven en deskundige ontwerp- en procestechnoloog met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van het ontwerp van waterzuiveringsinstallaties. Na zijn studie aan de Landbouw Universiteit Wageningen (nu WUR) heeft hij in 1994 zijn promotieonderzoek m.b.t. biologische N- en P-verwijdering succesvol afgerond aan de Technische Universität Hannover. De daaropvolgende jaren is hij bij Royal Haskoning betrokken geweest bij het ontwerp van een groot aantal RWZI’s als discipline verantwoordelijke of projectleider... Lees verder

Daarnaast is Jeroen ook betrokken geweest bij de uitvoering van adviesdiensten ten aanzien van de optimalisatie afvalwatersystemen, slibbehandeling en vergisting. Vanaf 2007 tot eind 2016 was hij als Technical Manager binnen Norit/Pentair verantwoordelijk voor de afdelingen Processengineering & Commissioning en de afdeling Service Management. De afgelopen jaren heeft Jeroen gemerkt dat hij de meeste voldoening haalt uit zijn werk door inhoudelijk met projecten bezig te zijn. Daarom is hij in 2017 de uitdaging aangegaan om binnen de Columbus Innovation Group deze projecten zelf te initiëren en vervolgens met het best mogelijke projectteam uit te voeren.